nm3

A tetőszakasz, ahová az új lakás kerül:


A leendő bejárat helye. Impozáns ;)

Első nekifutás, a tömeg már kialakult. A fogódzó a párkány volt, amit tovább húzva, letörve, majd ismét felkanyarítva kialakulnak azok a felületek, amikbe beleépülhet a lakás.

Ez itt nagyjából a fenti fotóval azonos helyről készült. Ami nem tiszta még, az a nagy üvegfelület. Kell az oda? Pont ilyen formájúnak kell lennie? Még egy homályos pont, a bejárati ajtó. Mellette ugyanis egy jóval magasabb meglévő van, ahhoz kellene alkalmazkodni. De közben ott van egy födémünk, rögtön a bejárat fölött van a dolgozó ugyanis.

Valahogy így fest visszafelé a nappali, azon túl a bejárat, az előtér, és afölött a dolgozó. Még eldöntendő kérdés volt, hogy jutunk át a dolgozóba, hol legyen a híd.



Ez itt a hálófülkéből a kilátás:


Étkező, fölötte a hálófülke, hátul a zöld a konyhapult lenne, jobbra a lépcső, vagy inkább hágcsó a felső részre.

Az étkezőből a nappali.

Kicsit fura ez az üvegfelület, azzal, h pont felül olyan sötét. Ezen még gondolkodom. A híd valószínűleg itt balra kéne, h áthúzzon, a szomszéd üres telekre "néző" tömör fal előtt, amit be lehet végig polcozni plafonig, 4 m magasan, legalább sok könyv elfér. A hídról pedig - mint egy régi könyvtárban - el lehet érni a felső részen lévő könyveket.

Az ötödik emeleti függőfolyosóról érezhető, h az eredeti homlokzat síkot húztam tovább, és az kapott felülről egy lehatárolást, a párkány formájában. Fontos, hogy a párkány függőleges részén - amit már neház is párkánynak nevezni - vastagabb legyen. Aztán a terasz előtt-alatt ismét vékony. A korlát csak üvegből lehet, bármilyen rácsos izé tönkretenné.

Megjegyzések