nm3

A tervtanácsra beadott verzió:


A lépcsőház utolsó fordulójából ez a látvány tárul a szemünk elé. Nem mintha sokan mennének gyalog, valamint sokan hajolnának ki az ablakon, miután nagy kínnal kifeszegették azt a félig megsüllyedt gerébtokot.. A küldetés része a repedt üveget bent tartani a keretében a feszegetés ellenére is. Ami innen is látszik, az a sárgára festett meglévő homlokzat, amely felcsúszott az új lakás falára is. Érzékelhető továbbá, hogy a párkány meghosszabbítása egy más anyagot, feltehetőleg fehér vakolatot kap. A hálófülke tömbje pedig abszolút kívülállóként, a korcolt fémlemez tetőfedést ölti magára, és rejtőzködik a sarokban.




Az érkezők a függőfolyosón ezt látják. Balra érzékelhető a meglévő ajtónyílás,  valamint az azzal azonos magasságúra húzott új bejárati ajtó. Csalás van persze a dologban, hiszen az új bejárat két darabból áll - egy alsó ajtóból, és egy felső ablakból, és a kettő közt van egy födém. Hmm. Ha jobban megszámoljuk, három ez. A födémet egy fix elem takarja el. Lényeges, h egynek tűnjenek.



Az üvegeket végül átformáltam, lett egy nagy középen, ami az alatta lévő nyílások széleit követi, és lett egy beszorítva a letörést végző párkány alá, ez az alatta lévővel tengelyesen függ össze. Így mindenki - még a műemlékvédelem is - örülhet.



A hálószoba doboza egy nagy ablakot kap, ez belülről a fürdőszobát is megvilágítja. A két helyiség nincs nagyon elválasztva egymástól, egyre gyakoribb megoldás ez újabban. Miért is ne?


Alulról, az iskola udvaráról kb. ennyi látszik. Teleobjektívvel persze.


Egy szinttel lentebb.

Megjegyzések