Tömő 8.

Elkészült a Grund komplexum fejlesztési tervének egy újabb részlete. Beadtuk engedélyezésre a Tömő utca 8. földszintes épületének bővítésére készített tervet.

Utcaképek:
Ilyen csendes kis macskaköves utca volt még 2005-ben a Tömő. Persze tudjuk, akkoriban még nem szívesen sétált erre kívülről érkezett ember..


A fekete felület része a közösségi térnek: szabadon firkálható. A fehér blokk külön termet rejt, amely oktatásra vagy bérelt bulikra ugyanúgy alkalmas.

A bordós árnyalat az utca valaha volt színességét csempészi vissza a mába.

A telken szabatéri közösségi tér üzemel, emiatt megoldandó az északi telekszomszédon villámgyorsan felépült lakótömbök hangszigetelése.


A háttérben a nagy szürke tömb lakóit meg kell védeni a szórakozóhelynek is használandó tér zajától. Erre egy lehetséges módszer a lamellaszerűen - függesztett, 3m magas lamellák - összehúzható és nyitható hangcsapda. Zárt állapotában is látható az égbolt, így nem vész el a kint tartózkodás élménye.

A hátsó (északi) épületszárnyat úgy terveztük, hogy a szép nagy eperfa megmaradhasson. Ez a gesztus a Grund egészére jellemző, a bár udvarán álló fácska is kinő az épületből, és a Leo 41 - a Google Ground - bejárata mellett is megőriztünk két bálványfát.

Megjegyzések