Tömő 2.

Eljutott a Grund projekt az utolsó épületig. A sarki kis műemlék ház átalakítás engedélyezése most szeptemberben várható.


A Corvin felől érkezők a helyen már sokszor alkalmazott bontott fa födémgerendákból készített berakást látják meg elsőként. Ezt keretezi az újonnan épülő fehér épülettömeg.



Az Üllői felől érkezve előbb a felújított műemlék épületrésszel találkozunk, mögötte látható az új épület. Azon túl pedig a Corvin lakótömbjei magasodnak.


Kicsit fentebbről látható, hogyan öleli körbe a felújított rész az udvarra építendő földszintes tömböt. A műemlék az utca felőli oldalakon hagyományos hajlású és fedésű tetőt kap, belül viszont minden más.


A belső oldal homlokzatai áttört, fa lamellás hártyát kapnak, ami mögött üvegezett nyílások találhatóak. A fehér tömb első emeletére többfunkciós terem kerül. A régi épület tetőterét modern játszóház foglalja majd el.

A földszinten konyha és vendégtér, fogyasztótér találhatóak. A belső terek a kerttel nagy felületen összenyithatóak, a kert pedig a játszótérben folytatódik.

statikus: Kovács Péter
gépészet: Szőnyi Tamás
elektromos terv: Incze Sándor
tűzvédelem: Rimár Sándor
konyhatechnológia: Rétfalvi-Kurucz Alexandra

Megjegyzések