HSK42 családi ház

Családi ház tetőtér beépítéssel


A tervezett épület földszint + tetőtérbeépítéses, két gyermekes családmodellre készült. Az utcai oldalon (nyugati) kapott helyet az étkező-konyha és a nappali, utóbbi a szélesre hagyott déli oldalkert felé nyílik leginkább a nagy üvegezett felületeivel. A nappali előtt egy fedett terasz található, a parasztházak verandáihoz hasonlatosan. A nappali kert felőli oldalán található, pergolával árnyékolt terasz felől van a lakás bejárata. Az utcával párhuzamosan futó folyosóról nyílnak a lakó (háló) szobák, az északi oldalon a fürdőszoba és mosókonyha találhatók, utóbbiban a korszerű gépészeti rendszerhez kapcsolódó nagyméretű víz puffer tartály és a háztartási nagy gépek.


A tetőtérben egy kisebb fürdő-szauna blokkot helyeztünk el a dolgozószobán és a keleti tetőszerkezet alá tervezett alacsony belmagasságú gépészeti téren kívül. 


Az épületet félnyereg tetőkkel fedtük, a nappali fölött nagyobb légteret alakítottunk ki, ez a rész tulajdonképp az utcai félnyereg tető kontya alatti terület.A viszonylag forgalmas úttól a családi terek befordulnak a nyugodtabb tömbbelső és a kert felé. 


Összes beépített nettó alapterület: 143 m2

statika: Kálmán József
gépészet: Almási Zsolt

Megjegyzések